A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2014. március 2., vasárnap

5 gyerek

Domika

12 hetes.
2 kilót hízott a születése óta, most 6 kilós óriásbébi. Csak a fejecskéjén látszik, hogy még aprócska egyébként sorra növi ki a ruháit és a Ricsi pelus is szétpattan a derekán. Nagyon édes.
Egyfolytában vigyorog, főleg amikor a pelusát kibontom és törölgetem, olyankor hangosan kacarászik és fülig ér a szája. Mindenkinek örül aki kedvesen  néz rá, a gyerekorvos, a barátok,. testvérek, bárki jöhet hálásan nevetgél rá. Nem láttam még ilyen vidám kisbabát.
Voltunk korai fejlesztőbe ahol megnézték a feszességét, és igaz kicsit kötött de nem igényel kezelést. Rengeteget kell hason lennie (amit egyenlőre utál) de az segíthet. Szerdán megyünk csípő uh-ra és nagyon izgulok mert szeretnék megszabadulni a terpeszpelustól ami tényleg éjjel-nappal rajta van.
Kiegyensúlyozott, keveset sír csak akkor ha éhes és álmos vagy egyedül érzi magát.
Rengeteget alszik a levegőn, az erkélyen vagy séta közben és utána. Éjjel kétszer ébred.
Egy kis csodababa.





Boldi

Mókamester.
Nagyon szereti Domit és ezt sokszor el is mondja: "nagyon szeretem a kisbabát, jaj de édes a Domika".
Helyre jött a is lelkivilága, az első sokk után megszokta, hogy Domi velünk van.
Boldi rengeteget beszél és nagyon választékosan, a humora fantasztikus: "anya, ne zsírozz meg!" (ez azt jelenti, hogy ne fogdossam, csikizzem a kis puha combját).
Még mindig pelusos de sokszor szeretne pisilni a wc-be (a bili nála sem nyerő).
Sokat táncol, Kori partnere amikor Beyoncet utánozzák a Love on top klipben. Ilyenkor követeli ő is a kopogós cipőjét és felveszi a táncos kalapot.
Az esti alvásnál is megszűnt az ellenállás, már be megy ő is a helyére (igaz ott beszél és hív minket de nem jön ki).
"Hopp legyen!" - felszólítással követeli, hogy vegyük fel. Ha Berci leteszi idő előtt akkor bánatosan magába roskad és zokog.
Hajnalban befekszik mellém és addig mocorog amíg fel nem ébredünk a babával együtt (ilyenkor nem örülök).
Pösze egy kicsit de ettől olyan bájos és vicces amit mond.

Nimród

A kemény dió.
Ha valami nem tetszik neki végtelenül megsértődik. Már régebben is írtam, hogy nála nem lehet hibázni mert akkor vége mindennek. Ha nem szeretné, hogy aranyosnak tartsam és vicceljek és mégis megtörténik akkor vérig sértődik. Az igazán értékes és szép pillanatok akkor vannak ha csak rá figyelek és kettesben vagyunk ami elég ritka. Múltkor beteg volt aztán most szombaton kalandozni mentünk kettesben olyankor egészen más, nyugodt, boldog, közlékeny, tele gondolatokkal, ötletekkel. Itthon össze nyomja a közeg és sokszor szenved tőle és rosszasággal kompenzál. Domival nagyon szeretetteljes, mindig fogni akarja, nevetgél rá, simogatja, inkább Boldi a vetélytárs.
Ki kell őt emelni látom rajta, most éppen őt.
Húsvéti nyuszi akart lenni a farsangon. Nagyon izgult, és várta, hogy tojást oszthasson az oviban. Berci szerzett 30 csokitojást Nimród pedig boldog volt.
Különleges kisfiú.


Simi

Majdnem iskolás.
Ír, olvas, számol, rajzol de még mindig nem tud sokáig koncentrálni ha valamit mondunk, tanítunk, mesélünk. Lassan öltözik mert sokszor elkalandozik és álmodozik közben. De úgy tűnik ilyen a személyisége ez nem valami éretlenség hanem ő ilyen. Borzasztó intenzív belső világa van és ott időz sokat miközben kint zajlik az élet.
Egyre szófogadóbb, belátóbb a kisebb testvérei még lerántják de Kori húzza felfelé az iskolaérettség irányába. A kisgyerekkor és az kisiskolás kor határán van, gondolom nyáron meglépi azt a lépcsőt.
Kérlelt, hogy menjünk kettesben valahova. A müllerig jutottunk ahol választhatott egy gumicukrot és végig azt hajtogatta, hogy ő mennyire boldog, hogy kettesben vagyunk és fogta a kezemet és vigyorgott.
7-12 évesnek való legókat rak össze egyedül, és nagyon ideges lesz ha nem talál egy alkatrészt (ezek a creatorok nagyon apró darabosak).
A foci nagyon jól megy neki, szereti, heti kétszer 1,5 óra.
Domit nagyon szereti.
Ideges lesz ha nem tudok azonnal rá figyelni amikor azt szeretné (látványosan elvonul és hangosan mérgelődik).
Farsangon csontváz kalóznak öltözött de tele volt gátlással, hogy ki ne nevessék.
Fél a többi fiú vadságától, nem szeret itthon felszabadultan táncolni engem viszont rajongásig szeret ilyen mondatokkal "te vagy a leggyönyörűbb anya, a családban te vagy a legfontosabb, nagyon szeretlek Mamikám".
Álmodozó, filozofikus alkat.


Kori

Életigenlő csodalány, csupa szeretet és öröm.
Nagyon szép bizonyítványt hozott haza. Van min javítani, van hova fejlődni de a fontos dolgok jól mennek neki. A napköziben megtalálta a helyét, szereti vannak barátai.
Talpraesett, vagány, rendszerető, empatikus.
Meggyűlik a baja a fiúkkal de úgy látom elég jól megbirkózik a helyzettel. Van külön lány szobája, oda elvonul és játszik, rajzol, színez, feladatozik.
Azt mondta a nagypapájának, hogy olyan férjet szeretne aki nagy erős mint apa és olyan vicces mint anya. Farsangon énekesnő volt.
Szoktunk itthon zenét hallgatni és nézni a kedvencét: Beyonce Love on top klipjét, végig táncolja a Berci által tákolt mikrofonnal és a maga által össze állított fekete szerkóban (torna dressz, harisnya, kopogós cipő).
Heti két tánc van Bogi nénivel (aki vicces, példakép és most babát vár).
Felszabadult és nagyon pozitív.  Domika pótmamája.
Igazi kincs.