A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. február 17., csütörtök

Csőtörés az oviban

Annak is meg van a varázsa ha mind a három gyerekem itthon van. Nagyon jól eljátszanak együtt (csacsisat, lovasat, gazellásat) és Nimród is bátrabban jön megy a lakásban ha mindenhol van valaki.

Tegnap Berci vitte Korit oviba és egy kislány bement a mosdóba, körülnézett majd méltatlankodva megszólalt: "Jaj ne! Már megint csőtörés van!" - nagyon édes lehetett.
Na ezért nem megy Kori mert szerelik az óvodában a csöveket és kérték, hogy aki teheti ne vigye már a héten a gyerekét. Én kicsit örülök is, egyrészt mert nem kell a délutáni alvás után felpakolni a fiúkat és elindulni a hidegben, másrészt hét közben nagyon hiányzik Kori és nagyon várom a délutánokat hogy láthassam. Az más kérdés, hogy ha itthon van mindig átértékelem ezt a gondolatot, mert rájövök miért jó, hogy oviban van és nem itthon unatkozik de ilyenkor mégis jó itthon tartani, "potyázni" egy kicsit. Bármennyire is csintalan már másnap dél körül azért nagyon boldog, hogy otthon maradhat velünk. Én bevallom néha megőrülök, főleg ebédnél, az altatásnál és délután is.

Nagyon szeretik Simivel a betű kirakós játékot. Ami felnőtt játék, a kockák minden oldalán van egy betű és azokból szavakat lehet kirakni. Egyre több betűt megtanulnak úgy, hogy Anya betű, Simi betű, Kori betű, Darázs betű ésatöbbi és rakosgatják, forgatják, nézegetik, felkiáltanak ha találnak megint valamit.
Ez nagyon aranyos játék most náluk.

Nimród pedig nagy falánk lett, uzsonnára két mandarin, vacsorára három szeletke májasos kenyér (belső) az simán lecsúszik. Tejet viszont továbbra sem kér, már a tejpép is kiesett, úgyhogy yoghurt és más fehérjefélék amíg be nem törik (mint annak idején Simike aki pontosan 1 éves korától másfél éves koráig a tejnek semilyen formáját nem fogyasztotta).

Így vagyunk most hétvége felé közeledve és megint folyik az orruk és mind a hárman köhécselnek. Kicsit több mint egy hét volt a tünetmentesség.
Szegény Ninóka az orrszívóval együtt fog felnőni...