A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. október 15., szombat

Kőkemény krupp

Az ördög nem alszik vagy a JóIsten próbatétele ez...

Nimród a délutáni alvásból olyan fulladással ébredt amilyet én előtte még sosem láttam. Pedig van egy kruppos gyerekem de ezek után Korika kruppja csak kruppocska.

Nimród kőkeményen fulladt, hála az égnek volt itthon Rectodelt kúp amit előtte sosem adtam és azt sem tudtam mennyi kell Ninónak de miután úgy láttam, hogy vagy beadom vagy megfullad így belőttem lesz ami lesz. Az üvöltéstől még jobban fulladozott de betakartam egy nagy paplanba és kimentünk az erkélyre ahol hűvös volt a levegő. 
A párásító is ment itthon és inhaláltunk is alvás előtt de ezek szerint ez sokkal komolyabb kruppos roham volt amint amit én eddig ismertem.

Még vagy 40 percen keresztül hörgött az ölemben hol felakadt a szeme hol elaludt de nagyon hangosan sípolt. Mindenkit hívtam akit csak lehetett, hogy mikor kell mentőt hívni. 5-ből csak ketten vették fel, egy anyuka és a nővérem, később Anita is vissza hívott (1 hete volt Ágostonnal ugyanígy de neki mentőt kellet hívnia mert első roham volt és se kúp de párásító nem volt otthon és elájult  a gyereke).

Nem tudtam hol az a pont amikor hívni kell. Levegőt kapott de hangosan vette, ijesztően hangosan, a telefonba pedig mindenki azt mondta várjam meg amig hat a kúp a lényeg, hogy nem fuldoklik már.

Ültem az erkélyen, öleltem azt a kicsi kis fulladozó testet és nem tudtam mi lesz ha kórházba kell menni hiszen az újszülöttem ott alszik a másik szobában, kivel hogyan kerül be?
Istenem segíts!

Berci fotózni volt egy esküvőn, Misi egy távoli rokon nősült Dunaújvárosban. Még az a szerencse, hogy saját kocsival küldtem el, hogy ne várjon arra, hogy haza hozzák -így még ma haza ér a holnap reggel helyett.


Péter jött 4-re ez volt Isten ajándéka mert ha nincs itt és egyedül csinálom akkor lehet, hogy  elbukok. 
Hozta a lázcsillapítót míg én rátartottam a levegőt a ziháló Ninóra, aztán hozta a kúpot amit benyomtam, aztán segített az erkélyre mennem a gyerekkel és betakart minket mert én egy szál pólócskába rohantam ki vele és azért már elég hideg van.
Aztán a gyerekekkel játszott mert őket is el kellett terelni a pánikról.


Majdnem egy órát ültünk ott kint, Ninó egyszer csak felállt és elsétált, bement játszani akkor már tudtam, hogy jobban van de még vagy 2 órán át hörgött mint az a csúnya kistestű kutya amelyik tényleg mindig hörög.


Sokkoló volt ez az egész. Hiába tudtam mindent, hallottam mindent , hogy mit kell csinálni, ez abban a pillanatban teljesen másképp történik. Ezt nem lehet higgadtan kezelni mikor fuldoklik a gyereked, ott van 3 másik amelyikből az egyik újszülött és a férjem 1 órányira lakodalomban. Hála az égnek, hogy nem kellett mentőt hívni, mert nem is akartam mert mindent tudtam, hogy hideg levegő meg inhalátor, meg kúp na de akkor is az a hörgés meg a láz meg az arca, hogy rosszul van....


A gyerekorvos vissza hívott és elnézést kért, hogy éppen futni volt és nem tudta felvenni, mindent elmondott, kúpot legközelebb hajnali 5-kor kaphat, sinecodot adjak még és lázcsillapítót ha meg nincs láza akkor menjünk sétálni. 
Rendes ez az orvos, mindig félek, hogy hülyének néz de ha felveszi hétvégén is sőt még vissza is hív akkor elviselem ha tényleg annak tart.


Este 7-kor lementünk Péterrel és az összes gyerekkel felpakolva. 
Hihetetlen jófej Péter, mindent megcsinál amit kérek, nem gondoltam volna mikor 18 évvel ezelőtt én pelenkáztam...
Szereti a gyerekeket, nem csak kötelességből segít sőt még nagyon jókat nevet is Simin, hogy retteg, vagy Korin, hogy okoskodik meg Ninón, hogy mennyire édes és Boldi "miniségét" is szeretettel figyeli. Szóval Péter jó nagyon.


Kori és Simi egy-egy oldalról csimpaszkodtak Péterbe nagyon édesek voltak. Kori várta, hogy találkozzunk egy rókával, Simi rettegett, hogy találkozunk egy rókával. 
Nem találkoztunk.
(Pedig 2 napja Berci lefotózott egyet a házunk előtt!)


Ninó a testvér kocsi első ülésén utazott, már nem hörgött egyáltalán és tetszett neki, hogy ő a vonat vezetője, Boldi pedig hátul az utas. Mivel én toltam én lettem a krumplifejű palacsinta a gyerekek szerint - ezen jót mulattunk.
Egy nagy kör után haza jöttünk, vacsora és fürdetés után Péter elment.
Hálásan köszönöm neki, hogy itt volt és mindenben segített. Azért ő is megijedt de jól leplezte. Mikor Ninó jobban lett csak akkor mondta, hogy "ez durva volt".


Ninóka egész este olyan fal fehér fejjel mászkált, hogy ijesztő volt. Évi csak most mondta, hogy ez a holdvilág kép és a kúptól van. Félelmetes  jelenség.

Boldit nagyon féltem, nem tudom mi lesz ha elkapja ezt a vírust, odáig már nem fajulhat ez a dolog, egyszerűen van olyan, hogy kész, elég...


Én soha többet nem akarok ilyen napot. 



4 beteg kicsi gyerek

Nimród éjszaka lett kruppos, Simi lázas volt még tegnap este is, Kori nagyon csúnyán köhög, Boldi megint náthás nagyon remélem ő nem jut el a köhögésig mert akkor sakk-matt.
Nagyon betalált ez a durva ovis vírus.
Óránként keltem hol Ninó hörgésére, hol Boldi tekergős szörcsögésére.
Senki nem mondta, hogy könnyű lesz...