A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2014. szeptember 23., kedd

Lassan belerázódunk

5 gyerekkel itthon, esténként, egyedül, jaj....

Mindig mindenkinek van valami baja vagy öröme vagy bánata vagy valami ráfigyelnivalója (ilyen szó nincs)...
Fektetésnél mindenki akar belőlem egy darabot  (Boldi sír, Domi üvölt, Nimród vadul, Simi visít, Kori járkál - de ez  a legrosszabb verzió). Egyébként van, hogy rendesek és kidőlnek de előtte széttépnek, hogy figyeljek rájuk. Ha Berci még ébren éri őket minden nyugodtabb, egyedül más....
De ma diafilmeztünk és ez jó.

Simi nagyon elsős. Elfárad, és reggel nehezen indul el mert a kicsik még itthon vannak és játszhatnak amikor az iskolásokkal kilépünk az ajtón. Aztán nem megy ez a foci dolog akárhogy is szeretném. Fáj, mert jól ment neki és tavaly szerette de most nagyon nem akarja és úgy érzem most engednem kell (egy időre) mert az iskola is sok így elsőre. Remélem hiányozni fog neki vagy belerázódik az iskolába és akkor máshoz is lesz kedve de most itthon akar lenni és játszani és színezni van csak kedve azonkívül, hogy a házi feladta csak 5 perc.
Ma elhoztam napközi előtt és kapott ő is olvasójegyet a könyvtárba, meg egy csokit a postán és egy gombóc fagyit is aztán haza jöttünk (Domi Simi meg én) és akkor a házi után már csak játszott és énekelgetett meg dalolászott és olyan felszabadult volt, hogy sajnáltam szegényt.

Domi lázas két napja úgyhogy éjszakázom. Egész éjjel szopizik, ha meggyógyítja nem bánom. Tegnap totál gyenge volt, ma már jobban van: játszott, kúszott, evett csak az a fránya láz ne lenne...

Boldi rosszalkodik az oviban de állítólag annyira cuki, hogy nem lehet rá haragudni. (Ezt három óvónéni mondta nekem - egymástól függetlenül.) Legóházra akasztja elalvás előtt a szandálját, meg hangosan énekelget, nem akar aludni aztán nem lehet felkelteni meg nem is igazán fogad szót de cuki és kész.
Reggel általában vidáman kel és indul Bercivel, estére meg nagyon sírós és nyűgös akkor összebújunk.

Nimród meg férfias. Komoly barátokra tett szert a csoportban, női rajongótábora van, játékokat talál ki a társaival (építenek a húsvéti nyuszinak fészket küszöbbel, megbeszélik ki mit kér karácsonyra az angyalkáktól, diót gyűjtenek) meg ilyenek. Most rá jut kevesebb érzem, ő is érzi de majd pótoljuk ha nem lesz ez az őrület. Boldival elég kemény a csoportban - sajnos.

Kori pedig nagyon szuper másodikos bár néha túl fáradt és hisztizik itthon de bármikor látom a suliban kicsattan a boldogságtól. A táncban kiteljesedik és ez szuper!

Nekem meg tetszik a délelőtti rendrakás és nyugalom itthon.
Hát így...