A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. augusztus 14., vasárnap

Vasárnap, még öttagú családként

Korinak köszönhetjük, hogy ma reggel eljutottunk a templomba.
A gyerekek már 7 körül fent voltak, ilyenkor átmennek a játszószobába mi meg még alszunk egy kicsit Bercivel. Berci mélyen én pedig félálomba mert valamelyik gyerek mindig bejön, megáll az ágyam mellett és vagy pisilnie kell vagy szomjas vagy fel akar öltözni, Nimród könyveket cipel mostanában és nyújtogatja felém, hogy olvassam.
8 után csak kikeltem az ágyból, Kori választott magának ruhát ő már egyedül öltözik, Simi is megtalálta a kedvenc gitáros pólóját, Nimródot tettem tisztába éppen amikor Koriék beszélgettek.

Kori: - Simi! Kilóg a kukid. (nem vett a nadrágja alá alsógatyát)
Én: - Kori, mi az hogy kilóg???
Kori: - Hát az, hogy nem melengeti semmi!
....

Simi: - Miért öltözünk? Hova megyünk most?
Kori: - Hát, templomba! Vasárnap van.

Én egy szóval sem mondtam, hogy ma vasárnap van és mivel Berci totál kiütve aludt még negyedkor nem is erőltettem mert rengeteget dolgozott a héten, gondoltam ma nem megyünk misére. De mikor Kori ezt mondta azonnal el kezdtem ébresztgetni Bercit mert az nem lehet, hogy miattunk ne menjünk mikor a gyerekek várják és számon tartják.
Kori és Simi bementek Bercihez és két dallal próbálták kicsalni az ágyból: "Jó reggelt itt a tej kótyagos a fej, szerbusz paplan, szerbusz párna öltözködni kell!".
Mikor ez nem jött be Kori kiszaladt, hogy most egy másikat énekelnek inkább. Mondtam, hogy jó.
Vissza mentek az ágy széléhez és a Te álomszuszék ébredj hasadra süt a nap kezdetű jól ismert slágert kezdték énekelni és táncoltak is hozzá. Iszonyatosan cukik voltak, Berci is felkelt úgyhogy 9-kor el is indultunk.

Imre atya volt szerencsére, (múlt héten "helyettesítették féltünk, hogy ma sem ő lesz de nem így volt) Berci figyelt én pedig csitítgattam a gyerekeket. Mostanában nagyon vadulnak a misén nem lehet bírni velük, Nimród hangoskodik ez felbuzdítja a nagyokat is a rosszalkodásra úgyhogy elég nehéz velük.
Kori az állandó részeket énekli, mindig hosszabban tartja a hangot mint bárki más, elnyújtja a sorokat és lelkesen hallatja a hangját - nekem gyönyörű, másnak mosolygásra ad okot.
Örülök, hogy már Simi is be mer menni mise végén a sekrestyébe és nem retteg többé.

Mise után vettünk a Kolosy pékségbe egy kis reggelit, majd felmentünk a Normafához mert lehet, hogy utoljára utazunk így ötösben ezzel az autóval. Nem azért mert új kocsink lesz hanem mert hatan ebbe már nem fogunk elférni úgyhogy Berci majd külön utazik ha vasárnap megyünk valahova.

A hegy tetején réteseztünk, aztán játszótereztünk végül haza jöttünk.
Nimród úgy kirándult mint egy igazi férfi, vándorolt, szedte a lábát mint egy kis miniember. Hamarosan nem ő lesz a legkisebb, kezd felnőni a feladathoz drága kis Nyünyikém.