A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2015. szeptember 5., szombat

Nyár 2015

Nagyon jó, élményekkel teli nyarunk volt. Jó látni, hogy a gyerekek ilyen gazdag környezetben nőnek fel (a gazdagság nem anyagi jólétet jelent), olyan családban ahol sok a gyerek és nagyon sokan szeretik őket, foglalkoznak velük, áldásként élik meg a jelenlétüket!
Berci szülei, a családja, az én családom, nagyszüleim, a dédszülők, unokatestvérek nagyon sok jó ember veszi őket körül ami nagy ajándék!

SIÓFOKra a Nagycsaládos Erzsébet pályázat útján jutottunk el. Csak az utazást kellett fizetnünk és némi fagyi pénzt, a többit az állam állta. Autóval mentünk (a gyerekek vonattal akartak de Domi még nem volt teljesen jól úgyhogy kocsiztunk). Az időnk viharos volt a kedvünk viszont nagyon jó, sokat ettünk, sétáltunk, parkoztunk, kalandoztunk és pihentünk a lakosztályban, bizony azt is lehetett.
/néhány rossz kép a telefonomról/







HORVÁTORSZÁGba 2 nappal Siófok után indultunk. Azt a két napot is nehezen viseltem mivel 5 energiabomba egy lakásban nem túl nyugtató. De bepakoltam egész ügyesen és Edittel az anyós ülésen hátul az 5 gyerekkel elindultunk Velencére ahol átpakoltunk anyuékhoz és az ő kocsijukkal folytattuk tutnkat. Meg sem álltunk az Adriáig ami olyan de olyan gyönyörű, hogy a gyerekek sem tudtak betelni vele...


Az öt gyereknek két anyukája lett, Anyu beszervezte Editet egy hétre amig Berci nem tudott velünk lenni. Sokat nevettünk rajtuk és magunkon is és gyorsan telt az idő. Napról napra melegebb lett de nem volt elviselhetetlen pont jó volt fürödni is. Éviék is jöttek, anyu két családra főzött, jártunk boltba szóval leköltüztünk két hétre.
                                          /rák keresés/

Aztán megjött Berci (a tesójaáék hozták le), Edit meg haza ment busszal. Orsiék egy szomszédos faluban nyaraltak úgyhogy többször találkoztunk és fürödtünk együtt.






BUDAKESZI újra. Nehéz volt haza térni de várt ránk a ki -és átköltözés, Budakesziről Budapestre. Berci szülei itt hagyták a lakást, hogy vegyük birtokba, mi átcuccoltunk majdnem 3 hét alatt (de már az első este itt aludtunk). A gyerekek teljesen odáig voltak/vannak az új helyzettől, hogy Nagypapa és Nagymama házában lakunk, ez nekik maga a paradicsom.
Júliusban a költözés mellett találkoztunk Lauráékkal, jártunk úszó táborba Elődhöz a nagyokkal,városi játszótérre mentünk (mert Nimród nem bír meglenni kaland nélkül).













CSOPAKra  mentünk augusztus 1-től. Itt összerázódtunk. Minden nap főzött ránk Berci apukája, hogy csökkentse a terheinket, az anyukája pedig sokat játszott a gyerekekkel. A kánikulában majdnem minden nap kimentünk a kis vitorlással mert a strandon rettenetes tömeg volt. A gyerekek sokat fürödtek, Kori Simi megállás nélkül ugráltak, végre Nimród is bement a mély vízbe, Boldit sem lehetett kiszedni és a meleg miatt Domi is bekívánkozott. Szóval jó volt, sok alvással, finom ételekkel, jó idővel, fürdéssel. Voltunk kert moziba (Agymanók, Minyonok, A Kém), a Nosztori kaland parkba és a Veszprémi Állatkertbe ami gyönyörű lett és végre végig tudtuk járni az összes gyerekkel. Igazán kipihentük magunkat, csak a végére lett rossz idő amikor haza jöttünk.












ITTHON megünnepeltük Boldi 4 éves születésnapját amire eljött a Keresztapja Péter, Anyu, Tibi, Elődke, Edit, Veronka, Zsófi. Bori csinált neki sok kis Minyont a tortájára és nagy volt a mulatság és a nevetgélés. Boldi megtagadta nevét és ettől a naptól csak ÜNNEPELTNEK lehetett hívni.