A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. október 11., kedd

Üvöltés

Este 6-tól 8-ig mindenki üvöltött ma nálunk. Berci persze dolgozott, nem volt itthon úgyhogy ő nem lehetett részese ennek az idillnek.
Minden estét egyedül csinálok, az etetést, fürdetést, fektetést és már kedvem sincs bele olvasni más blogjába ahol arról írnak milyen jó mikor apa haza érkezik a fürdetésre és utána együtt a család - mert csak elszomorodom.
Még sosem voltam ennyit a férjem nélkül és pont most amikor megszázszorozódott a feladat itthon neki meg még sosem kellett ennyit dolgoznia, hogy mindenre teljen, hogy a minimál szinten kijöjjünk hónapról hónapra.
Szeretném ha rendben lenne a lakás amikor lefekszem aludni de sírva fogom meg a felmosót és pakolom el a rengeteg gyerek ruhát felét a szennyesbe felét a szerkénybe, és legszívesebben káromkodom mikor még egy tányért el kell mosnom mielőtt befekszem az ágyba. 

Kornélia tegnap éjjel krupposan köhögött úgyhogy nem engedtem oviba. Elég sápadt is meg lassabb mint szokott lenni de még így is energikus megszenvedek vele minden délutáni alvást mikor itthon van. Nem tudok pihenni mellette sem és ha rácsukom az ajtót akkor sem mert nem képes megmaradni és csöndben pihenni, elaludni, megnyugodni. Mindig mocorog, vagy a zokniját tépi, vagy kitalálja, hogy szomjas vagy pisilnie kell szóval mindent bevet és roppant idegesítő. Hangosan leszidni nem lehet mert akkor Nimród ébred, ha meg hagyom, hogy a másik szobában játszon akkor tuti zajong valamivel vagy csörömpöl majd megjelenik, hogy mi nem jó. 
Ez csak azért rémes mert nekem kell a nap közepén az a 2 óra csönd és nyugalom mikor nem mozdul senki és semmi. Boldit könnyű altatni ha magam mellé veszem az ágyon, Ninó is alszik, Simi is ha itthon van, de Kori valami rémesen ellenálló és ezzel nagyon lefáraszt. 
Szóval jó kis hétnek nézek elébe nagyon el fogok fáradni a hátralévő napokban az biztos.

Ma eljött Anyukám segíteni. Ő vitte le Korit a dokihoz (nem mehet a héten oviba) utána csinált ebédet meg sütött sütit és a konyhát is rendbe rakta.
Este aztán nem értette (a telefonba) hogy lehet 9-kor megint rendetlen mikor ő tisztán hagyta itt de mondtam, hogy azóta többször megetettem négy gyereket akik halmozzák a mosatlant meg morzsáznak meg ilyenek. 
Anyu azt is kérte, hogy ne mondjam egyfolytában, hogy sajnálom a gyerekeket. Tényleg mindig ezt mondom, hogy jaj szegény Simi egész nap egyedül van az oviba meg jaj szegény Ninó egy mesét nem tudok neki elmesélni meg jaj szegény Kori, hogy itthon van és nem tudom szórakoztatni szegényt. 
Egyébként ez tényleg jellemző rám mindig azon agyalok, hogy miért sajnáljam őket. Nem tudatosan de Simit tényleg sajnálom az ovi miatt mert olyan kis pici meg félénk de valóban nem jó ha ezt meghallja...

Péter délután 4-re jött vigyázni amíg én elmentem Simiért aki a bátorság próbáját kiállta és egyedül (tehát a testvére nélkül) végig csinált egy teljes napot az oviban ott alvással. 
Amikor megláttam ott állt az óvónéni mellett és vágyakozva nézett a kapu felé majd mikor észrevett akkor elkezdett felém sétálni és egyre jobban mosolygott. 
Én annyira szeretem ezt a kis félénk Simonkát és úgy fognám ott egész nap a kezét és látnám, hogyan boldogul és megvédeném mindentől.
Azt mondta hazafelé az autóban, hogy  bent volt a kis házban és akkor oda mentek gyerekek és kizavarták, hogy az az ő házuk (húúúú ilyenkor nagyon mérges vagyok).
Ekkor aztán jött egy kis tanbeszéd, hogy védje meg magát az oviban hiszen itthon is megküzd a dolgokért, az oviba se meneküljön ne hagyja, hogy bántsák. 
Aztán persze jött egy kis meglepetés a sparból mert nekem akkor is egy kis hős, hogy "kibírta" bátran.
De ez is olyan Simis, hogy választott egy kinder tojást amibe szuper kis állatka volt (végre nem valami ronda színű zombi) és nagyon örült neki és izgult, hogy Kori el ne vegye és betette a zsebébe de este 8-kor már nem találta, eltűnt.


Boldi 2 napja szinte egész este üvölt, eddig bírta amíg a nagyokat rendezgettem de most úgy tűnik kezd okosodni nem akar kimaradni semmiből.  Egyszer magamra kötöm, aztán az autós ülésbe teszem ha ez sem jó, vissza az ágyba.
Nimród úgy érezte ma csak ő simogathatja, így Boldi feje fölött heves verekedésbe kezdett mikor Simi is  Babázni akart. Hát ezt elég nehéz nyugodtan elhárítani.


Ha lenne időm biztosan bekukkantanék más sok gyerekeshez is, hogy ott mi megy esténként, különösen az apátlan megoldások érdekelnek de mivel sem időm se energiám utána nézni így csak biztos lehetek benne, hogy én nagyon rosszul és türelmetlenül kezelem a helyzetet.

Érzékenység

Szeretem Nimród érzékenységét, "Bábá"-zik egész nap. Néha kicsit veszélyesek a szeretet akciók de azért szívből jön és nagyon igyekszik.