A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. augusztus 5., csütörtök

Éjjeli vendég

Kori hetek óta át jár hozzánk éjszaka. Volt, hogy beférkőzött és csak reggelre tudatosult bennünk, hogy miért aludtunk ilyen kényelmetlenül.

Ahogy nőtt ez a kis drága - mert valóban nem túlzok, napról napra nagyobb - kezdett nagyon zavarni, hogy kitúr minket.

Egyik éjjel megjelent, közénk furakodott én pedig próbáltam a földön elhelyezett matracra átcsempészni. Hisztizett, rugdosott, nyavalygott majd mérgesen leült a földre a matrac mellé. Amikor végre lenyugodott kértem, hogy feküdjön a matracra mert ez a mi ágyunk és nem férünk már el ennyien benne.
Haragudott nagyon.
Én vissza feküdtem és még jó néhány percen keresztül hallgattam a zsörtölődését:
"Anya....anya...egy gyereknek nem szabad azt mondani, hogy nem fér el az ágyban. Anya, ha egy gyerek ott akar feküdni akkor azt engedni kell." - aztán elaludt.

Azóta is átjön, én mindig felébredek és látom, hogy kóvályogva keresi a matracot. Lefekszik rá és szó nélkül alszik tovább.
Nagyon szeretem.

Programok és tervek

Egyedül vagyunk ma este. Berci kapott egy kis kimenőt.

Délelőtt 3 órát bolyongtunk Budakeszin. A gyógyszertárba kezdtünk aztán a pékségben reggeliztünk, kétszer buszoztunk, egyszer halakat néztünk, gyümölcsöt vettünk, régi mozdonyra másztunk, a legmeredekebb utcán lesétáltunk (Kori végre a futóbringával) aztán nagyon fáradtan haza kóvályogtunk.
Mondanom sem kell, hogy én fáradtam el a legjobban.

Sikerült ma Simivel 10 percet (!) építő kockázni majd dínót szállítani a traktorral, nagyon örült neki.

Kori meggyógyult teljesen, egy estés láz után kutya baja. Nem rám ütött ebben sem, mi állítólag állandóan betegek voltunk a nővéremmel, anyu egyfolytában a gyerekorvosi rendelőben ült velünk. Valami nekem is rémlik.

Nimród ma egész keveset üvöltött, bár a délutáni alvást próbálta megúszni, azért csak sikerült lenyomni őt is.

Egyszerre fürödnek, Kori szokta megfogni Ninót a nagy kádban, mi meg mossuk Simivel. Nagyon édesek!

Amikor Simit lökdösi Ninó a lábával akkor Simi a következőt mondja fájdalmas arckifejezéssel: "Jaj, Nínó vad!".

Készülünk a nyaralásra, legalábbis lélekben, talán egy kicsit több pihenő jut nekünk Bercivel (reggelente mikor a gyerekek átszöknek Nagymamáékhoz).

A csopaki két hét mozgalmasnak ígérkezik, lesz egy hajós lakodalom amire csak akkor tudok menni ha Ninóval egyeztetek, aztán lesz a "critical matrac" nevű vicces megmozdulás Badacsonyban az esküvői tanunkal és jó barátunkkal Marcival, továbbá készülünk a veszprémi állatkertbe, na és hajózni, hétvégére várjuk Nimród keresztszüleit Márkót és Reginát és szeretnénk egy találkozót Anitáékkal és a hollandiai Orsiékkal.

Kíváncsi vagyok ebből mi fog összejönni. Na és a pihenésből.