A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. április 10., kedd

Húsvét hétfő

Reggel vízre ébredtünk, Berci a fiúkkal meglocsolt bennünket, lányokat.
Kori nagyon büszke volt, a versike után hangosan mondta, hogy : "Szabad!".
Berci csinált spriccelős flakont a kiürült tisztítószeresekből, ez illatmentes, jól lő és kíméletes (egy pronto egy cif és egy amway). Nimród is nagyon lelkes volt, Simi pedig még vagy 10-szer meglocsolt a nap folyamán.

Miután elkészültünk lementünk Breci családjához mert oda rengeteg fiú gyűlik össze (Nagypapa barátai és a ház lakók) és körbe járják az ott élő lányokat, asszonyokat.
Berci előtte leszaladt a fiaival Simi szerelméhez Jankához, ahol már Nino is alig várta, hogy meglocsolhassa a múltkor lezúzott Bubit (Borókát). Állítólag nagyon édesek voltak, kaptak pogácsát a csinos hölgyektől.
Aztán vissza jöttek és nagy -nagy locsolkodás vette kezdetét. Megérkeztek az unokatesók Sebi és Peti egyéni versekkel és mókás locsolókannával estek nekünk.
Kori büszkén nyújtotta a piros tojásos kosárkáját (a tojásokat Simi festette velem mert neki éppen más dolga volt de ezt persze nem árulta el senkinek).

A fiaim meglocsolták Nagymamát, Simi keresztanyját Orsit és a házban lakó nőket, majd elindultak Budakeszire, Budajenőre és Pátyra.


Nagyon fáradtan érkeztek haza, tele élményekkel.
Simit és Korit ott hagytuk Nagymamáékra mi pedig elutaztunk Süttőre a két kicsivel, ott laknak Nimród keresztszülei Márkó és Regina.
Pont jól jött ki az utazás, volt hol hagyni a nagyokat ( mert már nem férünk el a kocsiban és 60 kilométer Süttő), Ninó meg Boldi velünk tudtak jönni.

Márkóéknál még igazi nyulak is voltak és persze ők is hoztak némi meglepetést a kis Ninónak és a testvéreinek. Lesétáltunk a Duna partra, megnéztük Szlovákiát (a part másik oldalán), Ninó nagyon elégedett volt, hogy most ő a legnagyobb.
Julika nagyon édes, most lesz egy éves.
 

Este elmentünk még a nagyokért és haza jöttünk, fél 10 körül ágyba kerültek és úgy döntöttünk maradjanak kedden még itthon mert nem volt szívünk ekkora mulatás után hajnalba elvinni őket az oviba.
Reggel boldogok voltak, hogy játszhatnak egész nap, mert Kori születésnapi ajándékai és Simi összelocsolt darus kocsija és kamionja bizony nem búslakodhatott volna egész nap egyedül itthon.

Boldi éjszaka negyven fokos lázzal szenvedett, sajnos hűtőfürdőzni is kellett mert a panadol után egy órával még mindig 39 fél volt. Utána jobban aludt szegény, más bajt nem látok rajta egyenlőre nem viszem le jobb itthon neki.

Berci hiányzik, nagyon nehéz így ünnepek után elengedni munkába, egész nap csak vele lennék és élvezném a nagycsaládos létet.
Mert együtt olyan könnyű.