A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2014. június 11., szerda

Mindennapi jók

Olyan sok jó dolog történt velünk mostanában le kell írnom, ne csak a rossz és nehéz dolgok maradjanak meg.
Tavaly nagyon meg voltunk ijedve hogyan is lesz ennyi gyerekkel az élet. Sokkal több lemondást, nehézséget, bonyodalmat képzeltem el - nem kellett volna.
Domika egy tündérangyal kisfiú. Pünkösd vasárnap volt FÉL ÉVES. Gyönyörű és szívet melengető, rengeteget vigyorog, kiegyensúlyozott és mindenki szereti - közös találkozási pont 7 fős családunkban. Nem érzem nehezebbnek az életünket hogy ő van, áldás a jelenléte. Pedig féltem.
A nyár is beszél belőlem és az, hogy még van néhány napom addig míg mindenki itthon lesz nyári szünet címen de a hétvégéink is jók és betegségek nélkül egészen boldogok vagyunk mindannyian.

Anyuéknál voltunk néhány hete hétvégén. Vonattal utaztunk le pár száz forintért 7-en, oda-vissza, pénteken mentünk szombaton este jöttünk, kis csomagot vittünk mert jó idő volt. Családi nap volt Velencén, volt egy családi vetélkedő, 7 állomásból állt mindenhol egy feladat várt a gyerekekre aminek teljesítéséért pecsét járt. Ha betelt a pecsétes könyv ajándék csomagot kaptak a játékosok. Beneveztünk mi is voltak Manók (törpejárásos feladattal), Tündérkert (egyensúlyozós játék, arcfestés, kirakózás), Boszorkánypince (pincében kincs találás, Játszósarok (célbadobás), Tavitündérek (horgászás), Birodalmi állomás (lövés), Szelektiv szemétválogatás. Előd az öcsém volt a Star wars állomás kitalálója és megvalósítója, nagyon jó volt mindegyik állomás. A gyerekek nagyon élvezték a programokat. Boldika ROSSZ CICA arcfestés rendelt magának, amikor megdicsértem, hogy milyen aranyos cica lett azt mondta ő nem aranyos cica hanem "rossz cica" (azóta így hívjuk). Anyu főzött nekünk finom ebédet, aludtak a gyerekek aztán haza mentünk vonattal.

Másnap gyerek nap volt, én rosszul lettem (valami egy napos vírussal lehet, hogy csak napszúrás) Berci pedig elindult 4 gyerekkel a Margit szigetre. A nagy Elődöt felhívtuk van e kedve segíteni, hogy ne legyenek egyedül mert azért izgultam, meleg is volt meg gondoltam tömeg is. Előd szívesen ment és aztán mindent ő fizetett a gyerekeknek (nagyon szeret minket). Bringó hintóztak egy órát (teljes boldogság volt!), kaptak vatta cukrot aztán a csirkésnél ebédeltek (nagyon örültek!!!!). Fáradtan boldogan haza értek én pedig meggyógyultam másnapra....

Hétfőn kiműtötték az utolsó bölcsesség fogamat a szájsebészeti klinikán. 1 órába telt, nyomták belém az érzéstelenítőt, csontot is fúrtak de túléltem. Szerencsére anyu vitt el így könnyebb volt utána Veronka jött segíteni az esti gyerek fektetésnél. Néhány nap arcdagadás, fájdalom után jól lettem.

31-én Gyerek nap volt itt a városban. Megint csak féltem, hogy elhagyom őket mialatt Berci fotóz, de nem! Boldi néha eltűnt de aztán meglett. Lovas kocsikáztak, kürtöskalácsot ettek, népi játékokkal játszottak (minden csupa fa: kis konyha, fa kút, horgászos játék, mag válogatás szitával), énekeltek a színpadon szóval tetszett nekik nagyon elfáradtak.
Június 1-én Kori indult a Rúzs tánciskola egyéni koreográfiák versenyén és 1. díjas lett mind két számban (saját koreográfia és improvizáció). Büszke voltam rá nagyon!

Június 2-án hétfőn Kori elment élete első osztálykirándulására, busszal Piliscsévre. Édesen integetett a hátsó sorból ahova Hannával és Lucával bekuckózott. Nagyon tetszett neki a Játékpark és hozott a testvéreinek egy kicsi kürtős kalácsot amit ők sütöttek.


Anyu kedden délelőtt elvitt minket a testvéremmel (és néhány gyerekkel) bevásárlókörútra ami olyan jólesett, hogy leírni nem lehet. Minden szép ruhát megkaptunk amit csak kértünk, most nem vagyok olyan szakadt így nyár elején. Utána együtt ebédeltünk olyan jó volt (Boldi nem annyira ő mint egy rossz cica többször eltűnt).
Hazafelé rendeltünk egy ballagási tortát Siminek.


A héten megcsináltuk Laurával Ildi néni és a dadusok ajándékait. Közösen adta a csoport, mi vállaltuk az elkészítését, foto válogatás az elmúlt  év ovis képeiből a gyerekek emlékeivel.8 gyerek mellett elég nagy meló volt és őrület a ragasztgatás de 6 óra alatt elkészültünk és nagyon szép és megható lett az egész.
Simi szombaton elballagott (erről is írtam már).


Pünkösd vasárnap Imre atyánál voltunk misén. Utána itthon ebédeltünk majd délután a Kelenföldi pályaudvarig elmentünk kocsival, onnan vonattal Velencére. A vonattól pár száz méterre most nyitott a plázs, homokkal feltöltött nagyon hosszú strand, fokozatosan mélyülő vízzel. Mindenki fürdött, ott voltak Éviék is (Szabi, Viola, Írisz) és nagyon jól mulattunk. Domika is egészen jól bírta a strandolást bár őt nem merítettem alá, homokból neki is jutott. Nagy fagyizás után felszálltunk a vonatra és vissza Kelenföldre.

Pünkösd hétfőn Nagymama várt minket a Labiba, főzött nekünk nagyon finom ebédet, a gyerekek kerteztek, Simi megállás nélkül focizott Bercivel. Pihentünk de jó volt semmit tenni! Délután tortával ünnepeltük Dominik fél éves születésnapját.

Hát ennyi kalandban volt részünk az elmúlt hetekben hát persze, hogy elégedett vagyok!
Berci rengeteget dolgozik de néha ő is tud lazítani és ez nagyon jó. Jó együtt lenni heten még akkor is ha Rossz Cica vadul és nem lehet vele utazni mert hangoskodik és még akkor is ha elégedetlenek és nyafogank, hogy mikor érünk már oda...

Hála Istennek ezért a sok szép napért és rengeteg élményért!