A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. szeptember 18., vasárnap

Gyerekkörkép

Nem is volt olyan vészes a tegnap mert Berci anyukája elvállalta, hogy segít amennyit tud. Így a délutáni alváson kívül ő volt a gyerekekkel szinte egész nap.
Ez nekem nagyon nagy segítség volt, a gyerekeknek pedig öröm. 
Berci hiányomat nem enyhítette az sem, hogy ebédelni haza jött, olyan jó lenne ha végre egy egész napot együtt tölthetnénk úgy, hogy ő nem dolgozik éppen valamin. Szeretném ha Boldizsárral is találkozna egy kicsit napközben is nem csak az éj leple alatt egy kis hascsikarós műsorszám besegítésénél.

Boldi ma  3 hetes, 4110 gramm körüli (de  mindig elfelejtem mérni).
Tegnap először kint aludt a teraszon. Nagyon elfáradt ettől a kis programtól.
3 óra alvás után behoztam a szobába és én ledőltem a mózeskosara mellé pihenni ő is aludt tovább és nem jelzett késő délutánig, hogy enni szeretne, így jó 4 gyerekes anya lévén 6 óra után feleszméltem, hogy nem evett a gyerek egy fél napja. Szerencsére ő is felébredt, mindent befalt amit talált utána a felét persze visszaküldte a ruhámra de örömmel konstatáltam, hogy túlélte az éhezést és eldöntöttem, hogy na ennyit azért nem hagyom aludni napközben - az éjjel az más.
Rendes baba Boldizsár, már fürdésnél sem üvölt (annyira), nappal sokat alszik, éjjel még többet de azért sírni is tud ha éppen magányos és utazni akar - rajtam -.
Én éjfél előtt eddig nem tudtam lefeküdni, szeretek este egy kicsit tévét nézni mert kikapcsol. Ha Berci nem dolgozik éppen akkor filmet nézünk.
Boldi általában ilyenkor hasfájós, tekergős úgyhogy ideális mert a hasamon fekve tekereg és nyöszörög, utána mindannyian alszunk, hajnalig csend van.

Simike aki eddig a leghamarabb aludt el és a legkésőbben kelt, most hajnali 6-kor megjelenik mellettem mindenféle óhajjal. Ma reggel mondta, hogy "Anya pisilnem kell éhes és szomjas vagyok", erre félálomba kitört belőlem, hogy "Jaj ne!" erre ő olyan fancsali képet vágott, hogy nagyon megsajnáltam és mosolyogva felpattantam az ágyból, hogy persze menjünk. Erre olyan boldog lett Simike, hogy csak na! 
Ezt a reggeli 6-os időpontot kiválasztotta magának mert akkor ő az első és megcsinálom amit szeretne. Ha meg nem akkor fáj a szíve, de azt nem hagyhatom.
Én azzal is beérném ha mellém bújna és aludna tovább de egy óvodás nagyfiú ennyivel már bizonyára nem éri be...
Simi egyébként Boldizsár rajongó. Amennyire fájt neki Nimród érkezése másfél évvel ezelőtt, most pont a másik véglet, ragyog az arca ha Boldiról van szó vagy ha megsimogathatja, foghatja, puszilhatja. Jó ezt látni azután a letargia után amit Nimróddal élt meg.

Kornéliánk a jó tyúkanyó. Mondja is, hogy milyen sokat segít nekem mint egy rendes nagylány. Azért ez is teljesen más mint Ninónál, mert akkor ő is nagyon babás volt még. Se óvoda se bölcsi, otthon voltunk mind a négyen Ninó születése után még fél évig. 3 baba.

Most meg 4-ből 2 már elég nagy és értelmes (eljátszanak egyedül is), Nimród pedig jól titkolja, hogy féltékeny mert eddig nála sem láttam szörnyű kitöréseket (egy-két "véletlen" csapkodást leszámítva). 
A másik meg az, hogy hiába lettek most egyel többen, az akkori hármassal jóval kevesebb időm és energiám jutott Nino újszülöttre (akkor még nem volt Kori 3 és  Simi 2).

Kori néha megemlíti, hogy neki nagyon kellene egy lánytestvér mert túl sok a fiú. Mindig reménykedem, hogy félre teszi már ezt a témát de mindig előhozakodik vele.  Másnak még testvére sincs Korinak meg úgy látszik természetes, hogy csak úgy kérhet egy testvért (mert mindig lett neki egy 13 hónapos kora óta).
Szerintem pont elegen vannak és lesz idő mikor nem fogja bánni, hogy tele van a ház fiúkkal (akik mellesleg irtó jóképűek és erősek és okosak és bátrak).

Egy kismamáért

Egy kismama nagyon-nagyon régóta várt már első babájára. Az élet megfogant benne, ezzel szinte egy időben gyorsan és hirtelen elveszítette az édesapját akivel borzasztóan szoros volt a kapcsolata neki és a testvéreinek is (édesanyjuk még kisgyerekkorukban meghalt). 
Az apukájának a hiányával és az ezzel járó szívet tépő fájdalommal kell most mindennap élnie miközben ott növekszik benne az a kis élet.
Aki teheti imádkozzon értük.