A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2015. július 7., kedd

Horvátország 2015

Anyuék megint elvittek minket Vir-re. Sosem gondoltam volna, hogy öt gyerekes anyaként adatik meg, hogy lássam a tengert és a gyerekeimnek is megmutathassam. Mérhetetlen hála van a szívemben, hogy ez létre jöhetett: Anyu és Tibi nélkül ez lehetetlen lenne!
Köszönjük, köszönjük, köszönjük!
Berci nem tudott azonnal lejönni mert még a suliban volt dolga, Anyu kitalálta, hogy Edit jöjjön el segíteni a gyerekek körül amíg Berci nem tud utánunk utazni. Edit azonnal benne volt a dologban mikor Anyu vasárnap felhívta, hogy kedden reggel indulunk. "Úgy nyaralunk mint Angelina Jolie-ék saját babysitterrel"- mondta anyu és ez mindannyiunknak megnyugvást adott mert bár elindultunk volna Apa nélkül is, de így azért sokkal jobb volt.
Éviék (testvérem, Szabi, Vilko, Írisz) is jöttek úgyhogy két kocsival indultunk Velencéről kedd délelőtt. Szakadt az eső, kerülgetni kellett a kamionokat, eléggé felverték a vizet és csak akkor győződhettünk meg róla, hogy nem alszik a sofőr mikor mellé értünk de azért repesztettünk és viszonylag hamar leértünk a tengerhez, este már fürödtünk is egyet a 21 fokos kékségben.
Edittel hamar felvettük a tempót és mint a Tortúrában Day-ben számoltuk és értékeltük a napokat attól függően, hogy mennyire durva a helyzet (a Day 4 mindent vitt...).
Anyu minden nap főzött ránk (13 emberre) változatosan és finoman, nagyon jó dolgunk volt! (Na és szuper látvány amikor Anyu a bikinijében haza teker az unokáinak ebédet készíteni!!!)
Reggel együtt mentünk a boltba (Anya, Évi meg én) Krhu Polibjueli-t, Mókus krémet, meg vizet venni.
A gyerekek este a horvát gyerekekkel bandáztak az utcán aztán mikor ők elmentek, foci bajnokságot rendeztek ami utolsó este világbajnokság keretében teljesedett ki végül cirkuszi előadással zárták a hatalmas nyaralást.
Berci vasárnap jött utánunk, a testvéréék hozták le akik hozzánk közel vettek ki apartmant és áthívtak minket egy napra (Vrsi-be) így az unokatesók együtt bandázhattak. Simi kapott egy deszkát a keresztszüleitől úgyhogy nagy volt a boldogság. Nimród is sokat fürdött, Boldit nem lehetett kiszedni, Domi a második hétre lett a víz szerelmese, Kori pedig mindig is az volt csak ne lásson tengeri uborkát mert attól sírva menekül.
Edit haza ment hétfőn busszal, sírva búcsúzott a gyerekektől (vagyis Sofia az idomítatlan kiskutyáitól) nagyon jól éreztük magunkat együtt és sokat nevettünk.
Nagyon örültünk Bercinek mikor megjött, sokat fürödtünk, napoztunk, Berci búvárkodott, minden este filmet néztünk a teraszon, megékezett a kánikula is úgyhogy az utolsó napokban csak légkondival tudtunk aludni.
Találtunk tengeri sünt (Kori szerzett is két tüskét amikor egy labda után vetette magát és leesett a lábáról a papucs: Anyu megoperálta majd két napig ecetes vízben áztatta a lábát), találtunk rákokat (Boldi hasára mászott egy onnantól sokkos állapotba került és kente magát naptejjel nehogy ez még egyszer előforduljon!), Berci hozott a mélyből kagylót, láttunk sok tengeri uborkát, Boldika tengeri salátát és tengeri gyökeret is!, kívántunk pénzbedobással (a tavalyi is teljesült amikor házat kértünk:)).
Minden bánatom és aggodalmam elnyelte a tenger.
Fantasztikus volt!