A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. június 28., péntek

Simi feje - első vizsgálat

Ma voltunk a háziorvosnál. Nagyon örülök, hogy annak idején váltottunk. Ennek a dokinak talentuma van hozzá és elhivatott is, alapos és lelkiismeretes. Nem ijesztgetett azt mondta legtöbb esetben semmi komoly (valóban migrénes lehet az időtől vagy légnyomástól) de mivel nem normális jelenség ezért utána kell járni. hogy megnyugodjunk.
Alaposan megnézte Simit, vizsgálta, tesztelte és elsőre mindent rendben talált.
Első körben egy vérvétel lesz utána szemészet aztán meglátjuk sorba megyünk, vizsgálódunk.
Azt mondta, hogy ha most látott volna valamit nem lépcsőzetesen mennénk hanem azonnal küldene a neurológiára de így először ezeket csináljuk meg aztán meglátjuk mert a neurológián is ezeket kérik majd.
(Vezetni kell egy fejfájás naplót, hogy mikor hogyan jön elő és meddig tart táblázatszerűen mindent beleírni.)
Ez valamennyire megnyugtatott, hogy ő nem gyanakszik semmi drámai dologra és az, hogy is nem legyint rá hanem foglalkozik vele. Mondjuk ő ilyen ezért is jó, hogy komolyan veszi de nem ijesztget semmivel.

Simi ma fejfájás nélkül ébredt, a tegnapi nap rémálom volt nagyon elkeseredtem este és éjjel is sokszor felébredtem, hogy mi lesz vele. Imádkoztam megnyugvásért és Simiért.

Fránya dolog ez a nagycsaládos létben (meg a kis családosban is) minél többen vannak annál nagyobb a hibalehetőség. Ha történik valami már félek, hogy összeomlik az egész, hogy bírjuk ha tényleg valami komoly borzalom üt be a család életébe.
Én különösen gyengén és labilisan viselem ezeket a helyzeteket, Berci jobb bár most láttam rajta, hogy megijedt és elképzelte Simit betegen...
Jaj borzalmas az egész.

Tegnap kavarogtak a fekete felhők.
Úgy nézett ki, hogy a nagycsaládos Erzsébetprogramos nyereményünkről is lemaradunk. Áprilisban meg kellett volna érkezni a kártyánknak azóta vártuk, érdeklődtünk most kiderült, hogy a "jóindulatú" postás beírta, hogy elköltöztünk és egyszerűen nem dobott be küldemény értesítőt oda ahova egyébként az összes levelünket és számlánkat bedobja. Így a tértivevényt mindenféle értesítés nélkül vissza küldték kétszer is! így hiába vártuk hónapokig a kártyát, hogy tudjunk szállást foglalni. ( Berci írt egy levelet a postának, hogy ezt mégis hogy képzelik??? - nagyon mérgesek lettünk, hogy ilyet lehet, egy egész család nyaralását egy ilyen miatt kukába dobhatnánk).
Többszöri levélváltás és telefonok után, egy nap alatt végül megoldódott (az amin hónapok óta rágódtunk). Berci bement a kártyáért mert kiderült, hogy az E.programos központban van a visszaküldések miatt de mondták, hogy ne reménykedjünk mert már minden foglalt ilyenkor nyár közepén de télre még biztos van hely (köszi).
Aztán elment személyesen a központjukba foglalni (mert neten telefonon már nem lehet) és kiderült, hogy mégis van egy nagycsaládos hely jövő hétvégére egy szállodába. El sem hittük ( még most sem hiszem csak ha már a svédasztalos vacsorát fogyasztjuk), hogy sikerült!
Már nagyon várom, hogy olyat mutassunk a gyerekeknek amit egyébként saját erőnkből nem tudnánk.

Csak mindenki legyen egészséges!