A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. július 19., hétfő

Balatoni nyaralás - harmadik állomás

Még csak szombat este volt és már három balatoni üdülőhelyen megfordultunk. A gyerekeket nagyon sajnáltam amikor este kilenckor hulla fáradtam megérkeztünk Lellére és még vásárolni is kellett az inváziós Spar-ban (csak Berci ment be de ez is elég volt, hogy elszakadjon náluk a cérna- tényleg nem csodálom, eddig hősiesen bírták a meleget és az utazgatást).
Lellén is apartman várt minket de ez már klímával felszerelt szoba volt, úgyhogy csodásan aludt mindenki az első éjszaka. A nagy ágyon Kori, Simi, Nimród és én, a matracon pedig Berci. A kocsiba nagy nehezen betuszkolt utazó ágyat nem is kellett kinyitni, a gyerekek egymáshoz tapadva aludtak a hűvös szobában.

Reggel siettünk a vízhez - Korit nem lehet ennyi időre megvonni a Balatontól, ja és persze Bercit sem - Elődke testvérem is velünk tartott és észvesztően jó és kifinomult humorával szórakoztatott egész délelőtt.

Az árvaszúnyogok sajnos már a víz partra is kitelepedek itt a déli oldalon, ami azért óriási probléma ránk nézve mert Berci nagyon allergiás ezekre a zöld rovarokra és ahogy a közelébe kerül egy vagy sok, máris begyullad a szeme és viszket meg fáj meg minden szörnyűség.
Ezért folyton menekültünk hol jobban hol kevésbé, így Berci megúszta a jelenlétüket egy kis szem viszketéssel.

Az ebédet egy étteremben fogyasztottuk el, két menüt rendeltünk ami pont elég volt négyünknek. Kori gyönyörűen, Simi a melegre való tekintettel visszafogottabban falatozott de mindenki jól lakott és még desszert is járt!
Az alvás megint összehangolt volt, mindenki egyszerre dőlt ki szokás szerint.
Ez nagyon megy nekünk!

Nimród édes, drága, csak ritkán sír de akkor nagyon dühösen és felháborodva, olyankor azonnal vele kell foglalkozni. Általában az anyatej mindenhol mindenre megoldás, úgyhogy nem is kezdtem még el a gyümölcsözést, jó, hogy elég vagyok neki én.

Simi tombol a dackorszak közepén, minden baj ami nem úgy van, ahogy ő azt szeretné, sokszor nem jól reagáljuk le a dolgot ezen igyekszem változtatni, hogy ne csak tiltást kapjon állandóan hanem sok- sok dicséretet is.
Egyébként nagyon édes, látszik, hogy boldog, hogy együtt a család ezen a kalandos utazáson, egyre több mindent mond és bújik, bújik, bújik.

Kori szófogadó, csak akkor elviselhetetlen amikor nagyon kimerült, egyébként szépen eszik mostanában nagy étvággyal és általában hiszti nélkül megérti ha valamit nem lehet. Kicsit sokat hajtogatja mostanában azt, hogy "Bocsánat" - mindenre ez a megoldása -, sokszor helyén való de amikor direkt rosszalkodik akkor azért nem jogos. Azért megbocsájtunk természetesen.

Este sétálni szoktunk és kürtöskalácsot veszünk mert azt nagyon szeretjük.

Lelle egészen más mint Csopak, itt rengetegen vannak, nehéz a gyerekeket szemmel tartani mikor berobognak a tömegbe kismotorral, a fürdés viszont sokkal egyszerűbb hiszen itt van szabad strand ahonnan ki be lehet járkálni, a Balaton mindenkié, nincs elzárva, és ezt szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése