A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2018. január 29., hétfő

A pici, az emelet, a földszint, a tanítás, a baba

Úgy vártam, hogy írjak.

A PICI
Kezdem is az elején. Domi nagyon vicces. Régen Kori és Simi hatalmas fejezeteket kapott az aranyköpésekre az ötödik gyereknek meg már alig jut ebből. Pedig a nagyok sokszor rákapnak a blogolvasásra és nagyon jókat mulatnak saját magukon. Jó lenne mindent írni...
Domi vicces de nem szalonképes. Úgy magába szívja a nagyok összes szavát, hogy az ő szájából igen csak nevetséges az, amiért a nagyoknak szidás jár. Pedig úgy szeretnék idézni...na majd cenzúrázom és talán lesz egy fejezet hamarosan.
Domi odáig van a dadusért aki Heni néni de Boldi elnevezte Henci mamának (30 éves ) és azóta úgy becézik. Domi közölte, hogy Pókember lesz farsangon és megkérte Henci mamát, hogy legyen MériDzsén és legyen vörös haja ami be van be van fonva (Henci sötét szőke szögegyenes hajú). Azt mondja megoldja nagyon szereti Domikát!
Nagyon magas hangon beszél az oviba lépve hallani, hogy melyik csoport szobából jön ki madár hang és cuki mert bújik nagyon ("bujikázik") és nagyon szeret bent játszani (csak reggel elindulni nem).
Este 7 körül rettenetes üzemmódra kapcsol és mint motoregér körbeugrálja a lakást majd altatásánál és mesénél a gyerek szobában dübörög, alig lehet leállítani sokszor ráugrik a többiekre amitől ők kiabálnak úgyhogy a fektetés azóta sem lett csendesebb...

AZ EMELET
Karácsony reggelén Berci elérkezettnek látta az időt, hogy felköltöztesse népes családját az emeletre. 1 év és néhány hónappal a tervezettnél kicsivel később 2017 Szentestéjén az egész család az emeleten aludt és így van ez azóta is amig a mi földszinti hálószobánk el nem készül. Nagyon hangulatos oda fent közel sincs készen de megnyílt az élettér és a magánszféra kialakulóban van, ennek ellenére egymás hegyén hátán szeretnek a legjobban ami azt hiszem érthető. Kori lány szobát kapott a fiúk kettesével vannak elszállásolva mi pedig a kisebbik párosnál tanyázunk egyenlőre. Otthonos.

A FÖLDSZINT
Kéne könyves meg beépített meg egy szárítógép meg pakolóhelyek és akkor már majdnem készen lenne de egyenlőre nincs félretennivaló még így hogy dolgozom se elég ami van úgyhogy szépen apránként ami lehet hogy annyit jelent, hogy ha majd megnyerjük a lottót. De ez most nem fontos csak a törlesztés és hogy itt vagyunk ebben a házban amire annyira vágytunk mindannyian.

A TANÍTÁS
Egyre rutinosabb vagyok, van kórusom amit csinálok szépen megugrottuk a karácsonyi koncertet de nagyon melós és még mindig vannak olyan osztályok akikkel nagyon-nagyon nehéz. Gondolom ehhez is rutin kell meg egy tantárgy ami nem az ének de hát ez van ebből kell a legjobbat kihoznom és kész. Bercivel csapatmunka van mivel változások vannak a suliba egyre többet kell bent lennem és a betegségek továbbra sem kímélik a gyerekeket annyival módosulva hogy felváltva dőlnek ki és akkor kell lennie valakinek aki ellátja azt a beteget és hordja viszi a többit. Mert szinte egész héten jövés menés van cserkészet, zeneórák, sport és úgy hogy igyekszünk a minimumot hozni de öt gyereknél olyan már nem igazán létezik csak ha mindenki mindig itthon ül ami meg nem túl jó ötlet.

BABA
Editnek (a bébiszitterünk) babája született, mindig is erre vágyott , hogy legyen sajátja (aki hozzánk jár vigyázni annak általában ez be is jön) és most nagyon boldog, a gyerekeim meg sajátjuknak érzik a kicsikét, nagyon szeretnék ha közelebb lakna hogy mindig játszhassanak vele. Edit távozását nagyon rosszul élték meg és azt hiszem ez kölcsönös de hát ez az élet rendje. Vasárnap délután megnéztük Petikét, Kori egy saját készítésű karkötőt fűzött amelyen kirakta a baba nevét betűs gyöngyökből, Simi saját pénzéből vett egy "bújós állatot", hogy a kisbaba hozzá tudjon bújni, Nimród, baba könyvet vett a pénzéből a többiekkel közösen, Boldi rajzolt egy képet amelyen
BOL-DI és PETIKE van nagyon vicces lett, Domika pedig egy Mikulásos könyvet emelt le itthon a polcról úgy érezte ez a leginkább alkalomhoz illő. Mindannyian megcsodáltuk ezt a gyönyörű kis férfit akit abban a percben elhoztam volna de itthon már igencsak jólesett a tudat, hogy nem nekem kell felkelni hozzá éjjel.

3 megjegyzés:

  1. Detto... :) Mindig varom, hogy hatha irtal, jo hallani (olvasni)... :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Orsi! Ha van egy ici pici időd irj agyerekekről. Nagyon várjuk. Mindig jóolvasni egy ilyen szép családról!

    VálaszTörlés