A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. november 28., szerda

Roller a csizmába?

Ma vaddisznó család sétált át a játszótéren. Irtó mókás volt.

Tegnap pedig könyvtárban voltunk amit nagyon szeretek főleg amikor nagyon jó könyveket hozunk el. Tegnap 11-el tértünk haza. Sok felfedezőssel, nyitogatóssal és Kori szívének legkedvesebbel a: Kisbaba születik-el, és azzal is aludt el - annyira megható!

A papír boltban zsúrra néztünk ajándékot, találtam is és eltették nekem mert nem volt pénz nálam (mint általában szokott lenni).
Aztán mondták a hisztiző gyerekeimnek, hogy rajzolják le "MIT SZERETNÉNEK KAPNI A MIKULÁSTÓL és dobják be abba a nagy zsákba ami az ajtó előtt lóg".
Nagyon kedves gesztus de kicsit szomorú is. Miért kellene a Mikulásnak rajzolni a vágyainkat? Autót? Babát? Rollert? Biciklit?
A Mikulás csokit hoz, meg mogyorót esetleg ceruzát vagy színezőt de nem méretes játékot. Ha egy gyereknek azt mondják rajzolja le mit szeretne kapni nem hiszem, hogy egy szem szaloncukrot rajzol.

Szerintem ez megtévesztés, mert ez az ünnep nem arról szól. De hogy érti meg a gyerek, hogy valakinek biciklit hozott neki meg "csak" édességet?
De nem a Mikulás-csomag a normális? És zúdul mindenhonnan, hogy "Jön a Mikulás rendelje meg a legót (meg a mit tudom én mit) gyerekének! MOST!".
Éljen a fogyasztói társadalom!

Jönnek az Angyalok amikor Jézus születését ünnepeljük, az tényleg olyan: ott csoda történik.

De a Mikulás valóban biciklit és rollert tesz a csizmákba?

7 megjegyzés:

  1. Nálunk nem értik a gyerekek. Mondták, hogy a Mikulás csokit hoz, meg sós finom magokat,mandarint és szaloncukrot (amit utálok!-teszi hozzá Nándi). Legfeljebb kártyát, vagy ceruzát. Valahogy úgy jön ki a lépés, hogy az utolsó három évben mindig hozott játékkártyát :) Idén is fog, Solo-t. tavaly Unot hozott, de most a Solora vágynak :)
    De miért is lehetne csak csokit hozni, hiszen azt anélkül is megkapja a gyerek, minden nap, garmadával? Ezért kell a roller. Mert már csak annak tud örülni.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk sem hoz hatalmas játékot a Mikulás, max valami apróságot, ami befér a Mikulás csomiba a csokik mellé egy dvd maximum vagy ilyesmi. Ha megkérdezi más miért kap, azt hiszem megmondom kerek perec, hogy a Mikulás csak csomagot hoz a csizmába, a rollert tuti a szülők veszik. Hiszen az bele sem fér a csizmába, így nem hozhatja Télapó!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk minimál csomag lesz (lesz benne mesekeksz -a ritkán kapott kedvencük, datolya, mandarin, mogyoró,egy-egy Milka wafelini, a lányoknak Bogyó és Babóca színező,Zalánnak pedig egy, a lomisnál 100Ft-ért vett Lúdas Matyi leporelló könyv:)
    Csokival tömött csomagot kapnak az oviban és az uram munkahelyén :(

    Úgy nem szerettem anno az iskolában,amikor osztályfőnöki órán el kellett(!!!)mondani mindenkinek,hogy ki mit kapott karácsonyra! Nem ez a fontos!Remélem sikerül úgy nevelnünk őket,hogy nekik se legyen!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm erőt ad ez nekem! Nehéz manapság a szülőknek és a gyerekeknek is. Jaj nekünk....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig igazad van, szerintem! Egyébként nem hiszem, hogy ez általános, roller, lego Mikulásra?
      Nálunk is csoki van, esetleg mellé egy egy kis apróság, idén fiamnak pluszban kisautó, meg olyan, amit amúgy is kapott volna (tusfürdő, fürdőszivacs)csak most azt is odacsempésztem Neki. A fürdőszivacs régi vágy volt, boldogabb is a 400 ft os szivacsával, mint a rollerral lenne :-)
      Kislányomnak meg pár puha bébi kocka (használtan vettem, de nagyon szép állapotban), mert Ő még 8 hós, csokit nem ehet.
      Jézuskánál lesz persze "komolyabb" játék de ott sem esünk túlzásokba, nem a több 10 ezres dolgokat kapják és nem is lesz minden új, mert idén így alakult, volt, amit fillérekért, használtan találtam és rögtön beleszerettem. :-)

      Törlés