A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. február 25., szombat

Nagyon rosszul vagyunk

Nem tudom, hogy bőgjek vagy ordítsak. Tehetetlennek érzem magam. Adagolom a teát a gyógyszereket de nem mozdul a dolog csak stagnál vagy néha rosszabb.
Borzalmas ez az influenza, kegyetlen. Nem úgy van, hogy napról napra javulsz, hanem gyakorlatilag minden nap máshol fáj, vándorol a fájdalom orrból a szájba, aztán torokba, fejbe, arcüregbe, fülbe....

Ma reggel szájzárral ébredtem úgy fájt, hogy nyitni, nyelni nem tudtam. A bal oldalon gyulladt be úgy a torkom vagy szájpadlásom - vagy nem tudom mi mert nem tudok belenézni ugyanis nem nyílik rendesen -, hogy szó szerint köpni nyelni nem tudtam és nagyon-nagyon fájt.
Szóval nem javul ez semmit, bár igaz lázam nincsen, de ha most lenne itthon egy doboz anitibionk biztos, hogy magamba tömném.

Simi is lázas és köhög, a szeme vérben forog, Nimród hol lázas hol nem, bitang erős Korinkánk pedig csak köhög - végre hurutosan.

Boldival nagyon nehéz, ha nem alszik akkor üvölt mert kézben szeretne lenni. Fekve vergődik mint egy bogár, kitolja a hasát, feszíti magát, szeretné legyőzni önmaga korlátait de nem sikerül neki.
Néha fordul egyet akkor beszorul a keze, egyébként csak üvölt, visít.
Nincs láza, ha kézben van szinte semmi baja de mivel se Berci, sem én nem vagyunk hurcolászós állapotban így a nap nagy részében Boldika lamentációjával kell megküzdenünk (rettenetesen irritáló mivel amúgy is igen alacsony az ingerküszöbünk).

Berci sem javul, néha jobban érzi magát akkor mesél a gyerekeknek, vagy eteti - itatja őket, társasoznak, de általános állapota rémes, bármit próbál tenni, nem segít.

Elátkozott tanya lettünk.

4 megjegyzés:

  1. Azta! Nagyon sajnálom, hogy ennyire car a helyzet. Nem tud valaki segíteni egy kicsit? Szörnyű nehéz lehet. Sajnos az influenza azt hiszem tombol vagy 7-10 napig, mire végre elvonul. Gyógyszert nem szedtek? Vagy úgysem ér semmit?

    VálaszTörlés
  2. Én szoptatok nem nagyon szedek durvákat, néha egy-egy fájdalomcsillapító azért lecsúszik.
    Berci coldrexezik meg neocitran. De csak az idő meg a folyadék gyógyít igazán.
    Ez még csak az 5. nap:(

    Ma kapunk ebédet az is segítség.

    VálaszTörlés
  3. Van olyan antibiotikum, amit lehet szoptatás mellett szedni. Tessék élni vele. És a vírusokat 3 nap alatt elkezdi legyőzni a szervezet, ha nincs javulás annyi idő múlva, esélyes a szövődmény, és akkor már kell a segítség. Tessék elmenni orvoshoz, vagy kihívni, mert csúnya vége lehet!!!! Anyukám kórházba is került egy ilyennel, és most is sima köhögős vírusból lett szövődmény, hogy két hétig nyomtam az ágyat. Ha ti nem vigyáztok magatokra, ki fog a gyerekekre?

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek az előttem szólóval!!! Pl. az Augmentint is szedheted, de van még más is...
    Most nagyon durva torokfájással induló valami van a levegőben. Ha nincs időben kezelve, tényleg durvul. Nálunk most kezdődött a torokfájás, de még nem vészes. Holnapig várok... ha durvul, nekem is gyógyszerhez kell majd folyamodnom a szoptatás ellenére...
    Hajrá! Leghamarabb nektek, szülőknek kéne talpra állni! :-)

    VálaszTörlés