A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. június 21., hétfő

Simi félelmei



"Físz" - ezt mondja Simi amikor valamitől fél.

A félelem források:

1. "Jaj Mó!"

MOLYLEPKE - amit elég gyakran üldözök mostanában.
Simi azonban minden repülő nünükét molylepkének hív (a szúnyogot, a muslincát, a legyet, a lepkét) illetve amikor ezek elrepülnek a szeme előtt vagy akár suhintják az orrocskáját kétségbeesetten felszólal: "Jaj, mó!".
Azonkívül, hogy próbálom meggyőzni, hogy ezek nem bántanak ne féljen, jót szoktam mosolyogni a dolgon mert nagyon aggodalmas képpel és hangon tud rettegni.


2. "Zö Ma"

Azaz a ZÖLDSÉGES MANÓ.
Megelégeltem azt is, hogy egy szem zöldséget nem esznek ezek a Nagy gyerekek.
A fogmosást is egy manócska dalszerzeménnyel szeretettem meg amit azóta Kori és Berci is vidáman énekel esténként ("Mossuk meg a fogacskát ne jöjjön a Fogmanócska..."stb) mivel ez hatásosnak bizonyult kénytelen voltam a Zöldség Manót is bevezetni az itthoni köztudatba.
Beválik, mert ennek hatására a paradicsomot már megeszik (nehogy elvigye őket a manó egy nagy zöldségeshez ahol egész nap zöldséget kell falniuk, ehelyett inkább tőlünk elfogadják), de míg Kori jót nevet a dolgon addig Simi egyre gyakrabban emlegeti elalvás előtt is a "Zö Ma" -t.
Nem akarom, hogy féljen tőle de azt sem, hogy zöldség nélkül nőjenek fel és mivel a szép szó és a bacilusok elleni küzdelemről szóló mese sem segített így a Zöldséges Manó storyt kellett kitalálnom. Egyenlőre eszik...

3. "Szö"

Vagyis A SZÖSZ.
Kádban fürdésnél szokott a kezükre tapadni a hajszálam ami hajmosásom után marad ott. De van, hogy evésnél "támad Simire" valami kis szöszdarabka. Nagyon tud szenvedni tőle amikor a kezére ragad, ilyenkor semmiféle tevékenységet nem tud folytatni amig meg nem szabadítom a vélt vagy a valós szösztől.
"Jaj Szö, jaj szö!" - mondogatja.


Hihetetlen mulattató. De persze komolyan veszünk mindenféle aggodalmat.
Azért kicsit nevetünk is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése